در زمان جنگ، چگونه آماده باشیم؟

کیف لوازم ضروری برای زمان جنگ

آمادگی در زمان جنگ شامل دو بخش می شود:آمادگی روانی و آمادگی جسمی. واضحاً هیچ کس از ابتدا برای یک وضعیت بحرانی مانند جنگ، زلزله یا سایر بلایا آماده نیست، اما گاها شرایط حکم می کند تا خود را برای شرایط سخت آماده کنیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند چگونگی آمادگی برای شرایط جنگی است، ما در رستاک طب، بر این عقیده ایم که باید آگاهی در بالاترین سطح خود باشد تا جان افراد بیشتری نجات پیدا کند.

چگونه از نظر روانی خود را آماده کنیم؟

این موضوع که جنگ آسیب های زیادی از نظر روانی به ما وارد می کند امری طبیعی است، شاید در گذشته آنقدر سخت نبود زیرا که مراجع معتبر  اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار می دادند و شما بر اساس آن عمل می کردید و روند جنگ با حضور ارتشیان و پاسداران طی می شد.

اما امروزه مردم هر کشور خود سربازهایی هستند که درگیر جنگ می شوند، با اطلاعات مسمومی که از طرف دشمن می گیریم، میتوانیم رفتارهایی از خود نشان دهیم که بر خلاف آنچه به نفع ما و جامعه ما است عمل کنیم. در این زمان باید چه کنیم:

اخبار موثق دنبال کنیم

این روزها دسترسی ما به هر مدل اخباری بالا رفته است؛ اما باید بتوانیم اخبار واقعی را از اخبار دروغین(fake news) تشخیص دهیم. برای تشخیص اخبار درست از غلط بهتر است به مراجع اصلی اخبار مراجعه نماییم و به آنها اعتماد کنیم.

آنچه در واقع نیاز اصلی ما به عنوان یک فرد یا یک خانواده است را از اخبار برداریم و باقی را به نظامیان بسپاریم. به طور مثال اگر اعلام جنگی به مدت یک هقته اعلام می شود به عنوان شهروند وظیفه من تشخیص موشک ها و تخقیق درباره آنها نیست، بلکه نیاز من برنامه ریزی در جهت ذخیره مواد غذایی مورد نیاز، ایجاد فضای امن کاری و ایجاد تضمین برای امنیت خود و خانواده ام می باشد.

پس برای اینکه روند درستی را در زمان جنگ پی گیریم بهتر است نیاز خود را از احبار بیرون کشیده و جزئیات آن را رها کنیم.

کتاب بخوانیم

قطعا شرایط جنگ باعث ایجاد تروما برای افراد جامعه خواهد شد، با دانستن این مطلب بهتر است برای داشتن فردایی بهتر و روزهایی روشن تر از کتب روانشناسی برای پذیرش احساسات خود و خانواده مان و درک بهتر آنچه بر ما میگذرد، استفاده کنیم، اهمیت سلامت روان ما برا ساخت آینده خود و جامعه خود نقشی اساسی دارد پس آمادگی ما برای زمان پس از جنگ اهمیتی هم اندازه ی آمادگی یک سرباز برای زمان جنگ دارد.

کودکان را آماده کنیم

دقت کنیم که کودکان ما در حساس ترین حالت خود هستند، زمانی که حس می کنند حتی خانه شان امن نیست و  زندگی آنها دیگر مثل سابق نمی شود.باید در مورد این احساسات با آنها صحبت کنیم و برای آن ارزش قائل شویم، می توانیم داستانهایی برای آرامش آنها بسازیم و از آنها بخواهیم شرایط را بدتر از چیزی که هست نبینند و بدانند که در امان هستند.

در صورتی که برای ما مقدور است بهتر است در شرایط کنونی کودکان در روستاها و شهرهای کوچک و به دور از تمامی اخبار و اطلاعاتی که به آنها اضطراب وارد میکنند باشند، توجه داشته باشیم که این افراد باید جامعه فردای ما را بسازند پس باید در شرایط بهینه ای قرار گیرند و به آنها آسیبی نرسد.

حواسمان به افراد کم توان باشد

در شزایط بحرانی باید توجه بیشتری به افزاد مسن، نیازمند، معلول و… داشته باشیم. این افراد حتی در شرایط عادی زندگی با چالش های زیادی روبرو می شوند، پس بهتر است در حد توانمان برای آنها وسایل حمل و نقل، مواد غذایی، دارو و نیازمندی های روزمره را تهیه کنیم.همچنین میتوانیم به آنها برای ورود و خروج به پناهگاه ها و مناطق امن کمک کنیم.

با چه وسایلی خود را برای جنگ آماده کنیم؟

در این بخش به وسایل و تجهیزاتی می پردازیم که ممکن است در زمان جنگ نیاز داشته باشید. پکیجی که درست میکنید فقط برای زمان جنگ نیست بلکه شما را از تمامی بلایا محفوظ نگه میدارد.

1. قرص ها:

قرص های مورد نیاز این پکیج، مسکن ها، داروی انعقاد خون، پماد های ضد عفونی کننده زخم، قرص ید(برای تشعشعات هسته ای)، چرک خشک کن

2.وسایل پزشکی

بانداژ، چسب زخم، محلول شست و شتوی چشم، آمپول بی حس کننده، شریان بند (گارو)، سرنگ، سرم، اسپری آسم، اسپری الکل، نوار بهداشتی

3. وسایل خوراکی

خوراکی های خشک مانند بیسکوییت و خرما، خوراکی های کنسروی مانند تن ماهی و لوبیا چیتی، خوراکی های آماده مانند نودل و خوراکی هایی که به مدت طولاتی ماندگاری دارند مانند ماکارونی و عدس و برنج، آب

4.وسایل گرمایشی

پتو مسافرتی، لباس گرم، بسته های ایجاد گرمایش مثل آتروپات

5. البسه

لباس زیر،پارچه برای تنفس،چند دست لباس و شلوار

6.وسایل باتری و برقی

گوشی موبایل، پاور بانک، چراغ قوه، باتری اضافه، رادیو، واکی تاکی

7.سایر وسایل

گاز پیک نیکی، کبریت، سطل و پلاستیک،چاقو، قاشق و چنگال، لیوان، دستمال مرطوب،دستمال رولی، سوت

8.وسایل هویتی

شناسنامه، کارت ملی، کارت عابر بانک، پاسپورت، طلا و پول نقد موجود در خانه.

البته همه تمام این آیتم ها را نمیتوانند در زمان کم جمع کنند اما این لیست بصورت جامع برای شما شرح داده است که نیازهای شما میتواند شامل چه مواردی شود و هرکدام را که بتوانید از حالا تهیه فرمایید بهتر است.

در زمان تشعشات هسته ای چکار کنم؟

اگر در زمان تشعشعات هسته ای در محلی بودید که امکان آلودگی وجود داشت، از این روش ها می توانید خود را در امان نگاه دارید:

  • لباس های خود را با عوض کنید و لباسی که بر تن داشتید را در پلاستیک قرار دهید.
  • سریعاً به زیر دوش بروید و تمام بدن را با آب و صابون بشویید.
  • درها و پنجره ها را بسته نگه دارید و از خاموش بودن تمام تهویه ها اطمینان حاصل کنید.
  • قرص پتاسیم یدید مصرف کنید( طبق دستور پزشک)

در پناهگاه چه وظایفی داریم؟

  1. در پناهگاه ها باید مراقب بهداشت و تمیزی تمام افراد باشیم
  2. در زمان جنگ پناهگاه ها باید بصورت دوره ای تمیز شوند
  3. از ایجاد و ترویج شپش و گال جلوگیری شود و اگر کسی مبتلا است با کمک سایرین درمان شود
  4. از دستمال مرطوب بعنوان حمام خشک استفاده شود
  5. مراقب زنان باردار و کودکان باشیم

جمع بندی

زمان جنگ یا بلایای طبیعی دیگر زمانی هستند که باید بیشترین توجه را به اجتماع خود داشته باشیم، افراد زیادی از سلامت و توان ما برخوردار نیستند و نیاز دارند که به آنها کمک شود، پس از اطمینان از وضعیت خود، باید به کمک به آنان بپردازیم و از کودکان، سالمندان و افراد ناتوان یا کم توان مراقبت نماییم. با اینکه ایرانیان همیشه به صورت طبیعی مراقب هم وطنان خود هستند، با این حال این مقاله را برای کسانی که نمی دانند در این شرایط چه کاری از دستشان بر می آید به تحریر درآوردیم.با امید اینکه سایه صلح و سلامت بر کشور سایه افکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *